BioBlitz 2015

CE-EYuqUkAA4qg3

Els propers divendres 15 i dissabte 16 de maig l’Institut Botànic acollirà una nova edició del “BioblitzBCN”.Es tracta d’una activitat gratuïta adreçada a tota la ciutadania interessada en observar i descobrir la natura urbana amb l’acompanyament de naturalistes experts. Paral·lelament a les recerques de la biodiversitat es durà a terme un ampli programa d’activitats adreçat a tots els públics: tallers, visites guiades i activitats fotogràfiques.

Els participants tindran ocasió de convertir-se en naturalistes a la zona del Parc de Montjuïc adjacent a l’Institut Botànic de Barcelona, compartint amb els especialistes les tècniques d’observació i identificació d’espècies, tant de flora (algues, briòfits, líquens, plantes vasculars…) com de fauna (mol·luscs, artròpodes, amfibis, rèptils, ocells, mamífers…). Els itineraris estan relacionats amb l’observació dels ocells, les papallones, les formigues, els líquens i fongs, els artròpodes, els amfibis, els rèptils, les plantes vasculars, els mixomicets i els ratpenats.

En l’edició de 2014 es van identificar fins a 177 espècies. Això va ser possible gràcies a les mostres obtingudes pels més de 600 participants i pels 35 experts que hi van participar.

Fer d’observadors científics

Per realitzar la seva tasca els participants disposaran dels equips propis d’una observació científica: lupes, microscopis i tot el material necessari per a actuar com autèntics naturalistes. Les mostres obtingudes seran entregades als experts per al seu reconeixement i per a la corresponent inclusió al cens de biodiversitat de la ciutat.

Per a participar en l’activitat només caldrà inscriure’s en algun dels itineraris científics o de les activitats formatives a través de la pàgina bioblitzbcn.museuciencies.cat. Cada grup d’estudi disposa d’uns especialistes d’àrea i de fitxes de consulta, amb les indicacions bàsiques dels organismes a observar, d’on es poden trobar i sobre com realitzar l’observació.

Tipus d’activitat: Diverses activitats per la ciència
Espai: l’Institut Botànic Passeig del Migdia, s/n   BCN
Quan: Divendres 15 de maig: 9h a 13:45h (per a escoles) i de 16:00 a 22h (tots els públics) Dissabte 16 de maig: 9h a 18h (tots els públics)
Edat recomanada: A partir de 3 anys
Com anar-hi: Amb transport públic o privat
P
reu: Totes les activitats són gratuïtes i cal inscriure’s a la pàgina web.
Més informació: web