Imatges

PARAULES AGUDES, PLANES I ESDRÚIXOLES

Els alumnes i les alumnes de tercer estem treballam aquest trimestre la separació de síl·labes i la classificació de paraules segon la seva accentuació.  Aquest contingut és força important per saber separar síl·labes quan escrivim i necessitem canviar de línia,  per millorar la comprensió lectora,  la lectura de paraules i l’ortografia.

Us deixem un joc i unes orientacions perquè els infants segueixin treballant des de casa el que ja fem a classe.

Les paraules agudes són aquelles que tenen la síl·laba tònica en última posició.

Exemples: or-di-nador,car-rer, lle-ó , pa-per

Les paraules planes tenen la síl·laba tònica en penúltima posició.

Exemples: re-llot-ge, lli-bre, car-pe-ta

En les paraules esdrúixoles la síl·laba tònica és l’antepenúltima.

Exemples: -si-ca, ma-te--ti-ques, es--tu-la

 

Si us costa separar per síl·labes, identificar quina és la síl·laba tònica d’una paraula i saber quina paraula és aguda, plana o esdrúixola ja podeu entrar a la següent activitat.

http://www.edu365.cat/primaria/muds/catala/tonica/index.htm

Què seré quan sigui gran?

Bon dia famílies!

Com ja sabeu, hem començat el projecte de “Què seré quan sigui gran?”. L’hem iniciat  a partir d’un conte. Ens ho estem passant molt bé descobrint oficis nous i explicant els que ja coneixem.

Durant aquests dies hem estat fent d’investigadors i investigadores… Per equips hem pensant quins oficis hi ha a l’escola i què fa cada persona. Hem fet un llistat en un paper i l’hem compartit amb els nostres companys i companyes. Entre tots hem descobert que la Mireia és directora, l’Eva bibliotecària i conta-contes, el Josep, el conserge (ens arregla l’escola i ens obre la porta), el Jose i la Marta són els monitors de menjador, L’Emi i la Lurdes cuineres, la Juani administrativa, la Sonia english teacher,….

Com a bons investigadors i investigadores hem anat a buscar-los per l’escola, al seu lloc de treball, els hem preguntat els dubtes que teníem sobre la seva feina i els hem fotografiat per poder fer el nostre mural a l’aula.

LA POR

Avui a la biblioteca hem llegit els contes que ens tenia preparats l’Eva però també hem llegit un conte que ha portat la nostra companya Luna.

Aquest conte es titula Un mal Sonni.  A partir de la seva lectura hem explicat què ens fa por, sobre tot a la nit, i què fem per superar aquesta por.

Ha estat molt interessant i a la vegada divertit el fet de poder escoltar el que fan els companys/es per a superar les seves pors.

 

 

JA TENIM NOM PER LA NOSTRA FADA I EL NOSTRE FOLLET

Durant aquest trimestre hem estat treballant el projecte del nom de les classes: FADES I FOLLETS.

Estem aprenent moltes coses de com són, on els agrada viure, què els agrada fer.  A la nostra escola va venir una fada i un follet. Aquests ens envien cartes i els agrada tant el nostra pati i les nostres classes què s’ha volgut quedar a viure amb nosaltres.

En una de les cartes el follet i la fada estàven tristos perquè veia que tots i totes teniem un nom i què apreniem els sons de les lletres i a escriure – les. Per això ens va demanar que ens inventèssim un nom per ells. Després d’imaginar noms i votar a l’aula, aquest ha estat el resultat.

FADA GALGOLA 

img_7449img_7443

 

 

 

 

 

 

FOLLET GIROCAN

img_20161109_153339-1 img_20161109_152747