Dia Internacional dels Museus

· 16 de maig: Nit dels Museus
· 18 de maig: Dia Internacional dels Museus

LA NIT
DELS
MUSEUS

http://lanitdelsmuseus.bcn.cat/


Més de vuitanta centres de Barcelona, l’Hospitalet, Badalona, Cornellà, Esplugues, Sant Adrià i Santa Coloma de Gramenet t’obren les portes de franc fins a la matinada. Exposicions, concerts, poesia, dansa, performances, tallers, visites guiades i dramatitzades, contacontes, gastronomia… i activitats per a tota la família!

En aquesta edició, s’hi sumen dos nous centres del Museu d’Història de Barcelona –el MUHBA Domus Avinyó i el MUHBA Oliva Artés–, el Museu de Cultures del Món de Barcelona, la Gran Lògia Provincial de Catalunya, la Muralla Romana Sotstinent Navarro del Servei d’Arqueologia, la Torre de les Aigües del Besòs i la Torre Bellesguard de Gaudí, el Museu Palmero, el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, la colección olorVISUAL, La Casa dels Entremesos, la Col·lecció Opisso de la Fundació Arqueològica Clos i el Museu del Disseny de Barcelona, ja amb totes les col·leccions obertes.

El festival Eat Street, que

redefineix el concepte de menjar al carrer, participa a la Nit dels Museus amb una proposta basada en els productes de proximitat a preus assequibles. Al voltant de la plaça de les Glòries, l’oferta dels xefs convidats girarà entorn de la gastronomia d’Euràsia, mentre que a la zona Fòrum es concentraran els estils culinaris propis de les Amèriques.

La Nit dels Museus és una iniciativa de

l Consell d’Europa que enguany arriba a l’onzena edició. Més de quatre mil museus de quaranta països obriran les portes als ciutadans la nit del 16 de maig. Nosaltres en formarem part. Participa-hi!

… I si la Nit no ha estat prou llarga pe

r gaudir de totes les propostes, no t’amoïnis: a la Nit dels Museus la segueix el Dia Internacional dels Museus: portes obertes a la majoria dels museus també el diumenge 17 de maig.

Enllaços relacionats

Dia Internacional dels Museus
(Generalitat De Catalunya)
cultura.gencat.cat

Dia Internacional dels Museus
(Xarxa De Museus Locals de la Diputació de Barcelona)
www.diba.cat

No et conformis amb una nit. Tens més oportunitats per gaudir de manera gratuïta dels museus de la ciutat.

Enguany la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus coincideixen el mateix cap de setmana: portes obertes a la majoria dels museus també el diumenge 17 de maig (el 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, és un dilluns, dia de tancament a la majoria de centres).

I aprofita durant tot l’any aquests avantatges:

Portes obertes a la major part dels museus de la ciutat de Barcelona el 24 de setembre, Diada de la Mercè, i el 12 de febrer, Diada de Santa Eulàlia.

Entrada gratuïta a la majoria dels museus de la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana el primer diumenge de cada mes.

Entrada gratuïta tots els diumenges de l’any a partir de les 15 h als següents museus de Barcelona: MUHBA Plaça del Rei; Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes; Museu de la Música; Museu de Ciències Naturals de Barcelona; Museu Frederic Marès; Museu Picasso; El Born Centre Cultural; Castell de Montjuïc; CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i Museu Marítim de Barcelona.

Per a més informació, consulta la web de cada museu o la de Barcelona Cultura: www.bcn.cat/barcelonacultura