Forum Barcelona Robotics & Videogames Meeting

Aquest Diumenge 14 de juny es presenten a Barcelona els campaments urbans d’estiu de Camp Tecnológico i ho fan amb la jornada Forum Barcelona Robotics & Videogames Meeting, a l’Ateneu de Les Corts.

Proves de drons, impressores 3D, càmeres de 360 graus i de realitat augmentada, robots, ulleres de realitat virtual, creació de videojocs i disseny amb Minecraft son alguns dels recursos, eines i activitats que ofereix el Forum que organitza, per segon any consecutiu, Barcelona Camp Tecnológico amb motiu de la presentació dels seus campaments d’estiu a Barcelona, que es faran del 22 de juny al 4 de setembre a l’escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) de Barcelona

Forum Barcelona Robotics & Videogames Meeting

La presentació dels Campaments tindrà lloc el diumenge 14 a L’Ateneu de Fabricació de Les Corts, de l’Ajuntament de Barcelona, que acollirà des de les 10:30h fins a les 13:30h un fòrum gratuït, obert al públic, que inclou tallers de robots i vídeo jocs dirigits a nens i nenes a partir de quatre anys i una zona de demostracions que permetrà explorar algunes de les tecnologies que es perceben transformadores d’aquest segle XXI.


 

Durant 3 hores les famílies tindran l’oportunitat d’apropar-se a les darreres tecnologies educatives per a nenes, nens i joves, dissenyades per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques des dels 4 anys. Serà un espai de trobada on podran participar en diferents tallers, descobrint els robots educatius més divertits, creant els seus propis vídeojocs o contes interactius i descobrint un munt de nous trucs per personalitzar els seus mons a Minecraft.

Els tallers sobre robòtica, programació, Minecraft i electrònica, es desenvoluparan al llarg de tot el matí en dos torns, un de 11:00 a 12:00 i un altre de 12:15-13:15,. en paral·lel a les activitats que s’aniran oferint a les diferents zones durant tot el matí i, on pares i fills, podran experimentar amb les tecnologies més avançades, com drones, impressores 3D, càmeres de 360 graus, ulleres de realitat augmentada o de realitat virtual.

Girls@Tech – Noies a tecnologia

S’ha projectat també un taller d’electrònica dirigit especialment a les nenes, que pretén a més a més sensibilitzar a les famílies del petit percentatge de noies que opten per formar-se en tecnologia.

Els més petits

Completarà la zona de demostracions un espai de jocs, on els més petits podran treballar amb diversos robots (Sphero, Ollie i Dash & Dot), des de dispositius mòbils (smartphones i tablets), o podran fer els seus primers programes amb el robot Kibo i BeeBot i els seus camps de joc.

Inscripcions gratuïtes
Per poder oferir la millor atenció per part dels monitors i col·laboradors als nens i joves participants, caldrà complimentar la inscripció gratuïtat prèvia al taller en el torn i les activitats que es participar l’adreça: http://camptecnologico.com/barcelona-camp-tecnologico-meeting/

Campaments urbans d’estiu

Pel que fa als campaments urbans d’estiu, estan programats des de el 22 de juny al 4 de setembre i tindran lloc a l’escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) de Barcelona. El seu objectiu és estimular la creativitat, el foment de la curiositat, el pensament crític, l’anàlisi, l’intercanvi d’idees i el treball en equips que engresqui a, trobar solucions reals a problemes reals, alhora que estimulen la capacitat d’aplicar amb destresa els coneixements a noves situacions habilitats que es consideren fonamentals en un món en constant canvi i en les ocupacions del segle XXI.

Tallers previstos als Campus 2015

L’ Aventura de la Robòtica
 El meu primer Robot
 Robòtica Avançada
 Edició Web+Fotografía+Disseny
 Disseny de Videojocs amb Unity 3D
 Desenvolupa les teves pròpies aplicacions Android
 Disseny i Impressió 3D
 Animatrònics – Art, manualitats i tecnologia
 Introducció a l’ Electrónica i la Programació amb Arduino
 Desenvulopa dos projecte amb Arduino – IOT & Lassertag
 Introducció a la programació de videojocs
 Programació de Videojocs. Nivell Intermedi
 Stop Motion, photo vídeo i web blog
Mon Minecraft