I què tal va anar la jornada?

El passat dissabte 23 de maig es va celebrar la Jornada: “El Menjador de Can Besora, una opció més que saludable”.

L’assistència va ser de més de 30 persones, entre elles, alguns dels nous pares i mares que s’incorporaran a la nostra escola durant el mes de Setembre.

Aconseguir aquest número d’assistents un matí de dissabte assolellat no és gaire fàcil per tant, la Comissió de Menjador i l’Escola, volem agrair sincerament la bona acollida de la iniciativa.

Aquesta xifra, sens dubte, ens revela que s’està produint un canvi important respecte a la importància que la societat dona a l’alimentació, especialment a l’alimentació infantil. Fins fa poc temps, el menjador escolar era simplement el lloc on es donava de menjar als nens mentre els pares hi treballaven. Ara no, ara el menjador escolar és molt més que això. El menjador escolar és el lloc on alimentem als nens perquè hi puguin créixer sans, però també un espai més per educar-los i ensenyar-los que menjar de forma equilibrada, és fonamental per créixer de forma saludable. Per tant, el menjador, dintre del context escolar, és un altre espai d’aprenentatge.

Tal i com ens va explicar en Gabor, el dietista d’Ecomenja que s’encarrega d’elaborar els menús, el 70% del nostre sistema immunològic es troba al nostre sistema digestiu, per tant, mantenir-ho sà a través d’una bona alimentació, ens ajuda a prevenir malalties, a sentir-nos més àgils i forts i això, en el cas dels nens, és encara més important.

Però menjar avui dia, a la nostra societat, no és només una necessitat biològica, també és un acte social i, en aquest sentit, també són fonamentals els hàbits i les rutines que la Juani ens va explicar al llarg de la seva xerrada, hàbits i rutines que els nens del menjador aprenen a través de jocs o cançons, que fan sens dubte l’aprenentatge més divertit. Però ja sigui per necessitat biològica o perquè també ens relacionem a través del menjar, el que és ben cert, és que els nens han de ser conscients del que mengen, han de saber escollir els aliments més adequats per a la seva salut i aquí és on, inevitablement, hem d’entrar els pares.

El menjador escolar s’ha d’encarregar sens dubte de donar la formació nutricional necessària als nens per ensenyar-los a menjar de forma saludable, no oblidem que és a l’escola on realitzen el seu àpat principal,  però també hem d’ajudar als pares a adquirir aquesta formació per tal  que puguin recolzar l’aprenentatge des de casa.

Per aquest motiu, considerem importants aquestes jornades i des de la Comissió de Menjador, continuarem treballant per organitzar noves activitats relaciones amb aquest àmbit.  Si vols ajudar-nos en aquesta tasca, pots participar a la Comissió enviant-nos un mail a l’adreça:menjador@canbesora.com

A continuació podeu veure algunes fotos de la jornada, tant de les xerrades, com del tastet que es va fer al final d’aquestes, on els pares van poder tastar molts dels plats que els nens mengen al menjador escolar.

Aprofitem també per facilitar un web interessant, el qual ens donaria les orientacions necessàries per l’elaboració dels sopars a casa: menuterraneus.com

Xerrades:

Aquí

Tastet de plats amb proteina vegetal:

IMG_20150523_122927 IMG_20150523_122033 IMG_3362 IMG_3358 IMG_3357