TALLERS FAMILIARS AL MUSEU DEL GAS A SABADELL

Les activitats

– Exposició per promoure l’ús responsable de l’energia, la preservació del medi ambient i el respecte pel patrimoni industrial.

Fins el 28 de febrer de 2016

L’exposició Hi jugues? Pensem en energia,  permet descobrir els secrets del gas i de l’electricitat com a fonts d’energia a través d’uns espais interactius amb experiments didàctics i divertits desenvolupats pel divulgador científic, Dani Jiménez.

Tallers familiars “De diumenge al Museu del Gas”

Segons i quarts diumenges d’octubre i novembre de 2015 a les 11:30 hores

La programació famiiar oferirà tot un seguit de propostes culturals per descobrir en família la tecnologia, el medi ambient, i el patrimoni de manera divertida.

 

– Cicle de cinema “Pel·lis en família”

Dissabtes d’octubre de 2015 a les 17:30 hores

Es projectaran llargmetratges d’animació amb una nova perspectiva, que ajudaran a prendre consciència sobre diversos reptes actuals. La projecció de les pel·lícules donarà peu a una conversa que acabarà amb una proposta d’activitats, per a què els nens i nenes puguin continuar el treball des de casa. El cicle de cinema d’enguany presentarà els edificis més rellevants de la humanitat i permetrà descobrir les característiques singulars, que els han permès guanyar-se un lloc en la història de l’arquitectura.

– Setmana de la Ciència

Del 13 al 22 de novembre de 2015

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa se sumarà a la celebració de la 20a Setmana de la Ciència, amb activitats per apropar la ciència i la tecnologia a tots els públics. Enguany tractarà sobre la llum i les tecnologies basades en la llum.

Durant la setmana, el Museu organitzarà activitats autoguiades per a fer en família en el marc de l’exposició temporal del Museu, que consistiran a fer experiments sobre el gas i l’electricitat. La setmana conclourà el diumenge 22 de novembre a les 11:30h amb una celebració oberta a tothom, conduïda pel divulgador científic Dani Jiménez.

– Tallers de Nadal

Dijous a les 11:30 hores, del 26 de novembre i 17 de desembre de 2015

El Museu del Gas organitzarà un conjunt de tallers d’advent per posar a punt les llars per a celebrar les festes nadalenques.

 

– Activitats educatives, tallers, jocs, contes i teatralitzacions

Els nens podran construir edificis a partir de l’observació de l’estructura del propi museu, faran hipòtesis sobre els avantatges i inconvenients dels diferents tipus d’energia, i a través de les joguines veuran com funciona el sol, el vent i l’aigua.

Els nens també tindran la oportunitat de conèixer com ha influït el gas en l’evolució de la societat, la importància de l’electricitat, investigaran dins l’arxiu històric i descobriran les peces més emblemàtiques del Museu del Gas.

L’objectiu d’aquests tallers és transmetre coneixements i el patrimoni del museu d’una manera dinàmica, lúdica i innovadora.

La proposta està vinculada l’exposició permanent del museu i el seu propòsit és estimular la creativitat dels nens i provocar la seva curiositat.

Activitats per educar sobre energia i estalvi

Les propostes per a nens que es fan al Museu del Gas tenen com a objectiu que els nens desenvolupin bones pràctiques per reduir el consum d’energia, valorin l’estalvi energètic, coneguin com era la vida quotidiana abans que el gas i l’electricitat fossin habituals a les llars i prenguin consciència de la relació dels avenços tecnològics amb el confort i la qualitat de vida.

El Museu del Gas també ofereix activitats per a persones i grups amb necessitats educatives especials, adaptades a les seves necessitats i característiques.

Novetats en les activitats per a famílies

Programació d’activitats familiars permanents que pot realitzar-se de manera autònoma i sense l’assistència d’un monitor.

De dimarts a dissabte, de 10 a 14h i de 16 a 20h

Diumenge de 10 a 14h

Dilluns tancat

25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener tancat

Accés al Museu del Gas fins a 15 minuts abans de tancar

Més informació:

www.fundaciongasnaturalfenosa.org

.